Publicaties

Over deze publicaties

In deze rubriek van onze website vindt u toegankelijke documenten aangaande onze bijdragen in aanpakken en opdrachten van vraagstukken in het sociale domein. Deze documenten zijn tot stand gekomen tijdens, of ter voorbereiding op, opdrachten en zijn volgens ons goed te gebruiken buiten deze context voor iedereen die zich bezighoudt met dergelijke vraagstukken. Daarom bieden wij u deze documenten met plezier online aan.

Voor meer informatie over de inhoud van de documenten kunt u contact opnemen met Bureau Narratief.

Whitepaper Perspectief Voor Moeilijk Plaatsbare Jeugdigen

Deze zogenaamde whitepaper is gemaakt in de voorbereiding van ‘doorbraakbijeenkomsten’. Het centrale vraagstuk dat wordt behandeld is hoe we om moeten gaan met moeilijk plaatsbare jeugdigen, die hun straf hebben uitgezeten in de jeugdgevangenis of gesloten jeugdzorg en die heel moeilijk kunnen meedoen in onze samenleving.

Adviesrapport Kunst en Klad: Aanpak en Preventie van Graffiti

Dit adviesrapport is het resultaat van bureauonderzoek, gesprekken met kenners, bewoners en ondernemers naar de aanpak van graffiti. Het rapport gaat uit van een genuanceerde kijk op graffiti en biedt concrete preventieve en repressieve maatregelen die kunnen worden ingezet als graffiti een probleem begint te vormen.