Persoonlijke Coaching

Inzicht en Ontwikkeling

Een coachingstraject gaat om het ontwikkelen van inzicht in wie je bent, wat je wilt en hoe je daar kunt komen. Samen met de coach onderzoek je wat het beste voor je werkt, zodat je handelt vanuit je kracht. Het antwoord op de vraag van een mens, ligt vaak verscholen in die mens. Het gaat om hoe we omgaan met het antwoord.

Bureau Narratief is gecertificeerd in het afnemen van DISC- en drijfverenanalyses en beschouwt deze als geschikte startpunten voor een coachingstraject. Bovendien is er een persoonlijke NOBCO-coach werkzaam en is er veel ervaring aanwezig op het gebied van teamcoaching en individuele coaching. We zorgen dat de vraag helder is, het doel van het traject duidelijk en we werken in bijeenkomsten aan stappen om daar te komen.

Iris van Koningsveld – NOBCO-coach (EQA practitioner), stress- en burnoutbegeleider, DISC- en drijfverenadviseur.

Over Iris

Iris heeft ruim twintig jaar in verschillende verpleeg- en zorgfuncties ervaring opgedaan. Zo heeft ze gewerkt als groepsleidster in de gehandicaptenzorg, gewerkt in een instelling voor moeilijk opvoedbare jongeren, in de bejaardenzorg en in de psychiatrie. In deze verschillende settings heeft Iris vaardigheidstrainingen en supervisie verzorgd.

Mensen met een burn-out verliezen vaak de hoop dat het beter wordt. In veruit de meeste gevallen is dat onterecht.

Met een opleiding tot algemeen NOBCO-coach (ICM) aangevuld met het certificaat gericht op stress- en burn-outbegeleiding (ICM) en als gecertificeerd DISC- en drijfverenadviseur (HRM Profielen), kan Iris je met praktische handvatten en tools (zoals ACT, RET, en het 5G-model) goed ondersteunen.

Stress- en burn-outbegeleiding

Bij het coachingstraject en de stress en burn-outbegeleiding, wordt er gebruik gemaakt van de DISC- en drijfverenanalyses. Deze analyses bieden op een hele toegankelijke manier goed inzicht in je persoonlijke basis- en responsgedragsstijlen, en de drijfveren die daaronder liggen. Zo wordt het duidelijk wat jouw sterke punten en jouw kernwaarden zijn, en waar de uitdagingen en eventuele valkuilen liggen.

Over Etienne

Etienne heeft zich in zijn werkzame leven ingezet voor het verbeteren van mens en samenleving. Hij begon in de gehandicaptenzorg, is daarna een aantal jaar werkzaam geweest in de jeugdgevangenis en is vervolgens doorgestroomd naar het Ministerie van Justitie en Veiligheid, waar hij onder meer heeft gewerkt als projectleider. 

Het antwoord op de vraag van een mens, ligt vaak verscholen in die mens. Het gaat erom hoe we omgaan met het antwoord.

De coaching en supervisie van Etienne zijn erop gericht om de coachee of groep nieuwe ervaringen mee te geven, of juist eerdere ervaringen in een nieuw perspectief te zien. Vaardigheden worden verbeterd of aangevuld, houding en gedrag wordt in constructief kritische confrontatie onder de loep genomen en bevraagd. Etienne is  gecertificeerd DISC- en drijfverenadviseur voor individuen en teams.

Etienne van Koningsveld – DISC- en drijfverenadviseur voor individuen en teams.

Veelgestelde Vragen

Je kunt met allerlei soorten hulpvragen bij mij terecht. Heb je een werkgerelateerde praktische vraag? Heb je een vraag over stress of misschien zelfs over een dreigende burn-out? Heb je een vraag over assertiviteit, perfectionisme, uitstelgedrag, of werk-privébalans? Wil je beter omgaan met weerstand en kritiek? Of wil je je zelfvertrouwen versterken? Ik kan je altijd helpen in het vinden van een passend antwoord op jouw uitdaging.

Wil je weten of coaching iets voor je is? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Een coachingstraject is altijd maatwerk. Een gemiddeld coachingstraject duurt 6 tot 8 sessies. Soms wat meer, soms wat minder. Ik pas mijn coachingsstijl op jouw leerstijl aan.

Een coach:

 • laat je ontdekken waar het anders kan, welke mogelijkheden je in je hebt;
 • laat je ervaren hoe je met angst en twijfels om kan gaan;
 • daagt je uit, zodat jij gewoontes weet te doorbreken en je comfortzone weet te vergroten;
 • biedt inzicht in jouw gedachtenpatronen, zodat je andere keuzes kan maken.

Kennismakingsgesprek

Ook een goede coach moet je liggen. Daarom start elk traject met een vrijblijvend (en dus kosteloos) kennismakingsgesprek.

Particulier

 • Coachingstraject, bestaande uit: DISC- en Drijfverenanalyse, 6 tot 8 gesprekken en een nagesprek. €1000,- (incl. btw).
 • Stress en burn-outbegeleiding. Bestaande uit DISC- en drijfverenanalyse, 6 tot 8 gesprekken en een nagesprek. €1000,- (incl. btw).
 • Of: €90 per uur (incl. btw).

Houden onze tarieven je tegen? Neem contact met ons op en vraag naar onze speciale regeling.

Zakelijk

 • Coachingstraject, bestaande uit: DISC- en Drijfverenanalyse, 6 tot 8 gesprekken en een nagesprek. €1500,- (excl. btw).
 • Stress en burn-outbegeleiding. Bestaande uit: DISC- en Drijfverenanalyse, 6 tot 8 gesprekken en een nagesprek. €1500,- (excl. btw).
 • Of : €110 euro per uur excl. btw.

Voor ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven van een coachingstraject aftrekbaar van de inkomsten- en omzetbelasting.

Stressbegeleiding

Stressbegeleiding gaat over het terugvinden van je balans of om het zorgen dat je in balans blijft. Dat doe je door klachten op tijd te herkennen, te kijken naar de oorzaak en die oorzaak aan te pakken door je gedrag aan te passen. Je leert door bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen meer rust te creëren in je dagelijks leven, zodat je de drukte beter aankunt .

Burn-outbegeleiding

Tijdens  burn-outbegeleiding gaan we op zoek naar waar je stress vandaan komt en leer je  er beter mee om te gaan. Stress op zich is namelijk niet ongezond, zolang je hier weer van hersteld. Het doel van het coachingstraject is vermindering van je spanningsklachten en zo snel als verantwoord is terugkeren naar werk of een andere invulling van je dagelijkse leven.

Stress- en burn-outbegeleiding is voor iedereen die kampt met (een aantal van) de volgende klachten.

Fysieke klachten of symptomen

 • Aanhoudende vermoeidheid, slaapgebrek;
 • Spier-, hoofd-, rugpijn;
 • Maagpijn, darmstoornissen, (meestal slechte, maar soms overmatige) eetlust, misselijkheidsklachten;
 • Verminderde weerstand tegen infecties;
 • Hartkloppingen, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol;

Psychische klachten of symptomen

 • Niet meer tot rust kunnen komen, gejaagd gevoel;
 • Prikkelbaar, geïrriteerd;
 • Somber, huilbuien, piekeren, angst;
 • Niet meer kunnen genieten, lusteloos, futloos;
 • Besluiteloos, concentratieverlies, vergeetachtig;
 • Veranderingen van houding en gedrag
 • Sociale contacten uit de weg gaan;
 • Meer roken, eten, alcohol-, of drugs gebruiken;
 • Meer slaap- en kalmeringsmiddelen gebruiken;
 • Chaotische werkwijze, of juist doorschieten in structuur;
 • Verlies van zelfvertrouwen;
 • Vroeger gedreven, nu onverschillig of cynisch;
 • Frequent kort verzuim: te laat komen, eerder weg.

Kennismakingsgesprek

Om contact op te nemen met een van onze coaches, bel of stuur een bericht naar +31 6 11738054. 

Het is ook mogelijk om het onderstaande contactformulier te gebruiken.

Talking Stick

© Copyright 2023 Narratief vof   info@narratief.nl +31 6 14681922