Bureau Narratief

Van ZZP tot Familiecollectief

Opgericht in januari 2020 op aanraden van collega’s, is Bureau Narratief een logisch vervolg op de uitvoering van een paar opdrachten die Etienne van Koningsveld regelmatig werden aangeboden toen hij nog werkende was bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Die opdrachten bestonden hoofdzakelijk uit trainingen, coaching-trajecten, voorzitterschap, interim management en advies.

Etienne voert sinds 2018 als zzp-er de opdrachten uit onder de naam ‘Van Koningsveld Advies, Training en Coaching’. Dit is in ongeveer twee jaar tijd uitgegroeid tot het familiecollectief Bureau Narratief. Daarin werken ook zijn vrouw, kinderen en partners, ouders en schoonmoeder mee. Hierdoor kunnen we beroep doen op de volgende achtergronden: sociale en welzijnsopleidingen, verpleegkunde, bedrijfskunde, theologie, filosofie, evenementenmanagement, English literature and linguistics en organisatiecommunicatie.

Onze diensten beslaan: organisatieadvies en – analyses, organisatie-veranderprogramma’s, training van groepen, coaching, interim-management en teambegeleiding. Daarnaast worden we ook gevraagd om op te treden als procesbegeleider of dagvoorzitter. De investeringskosten van onze diensten bespreken we met elkaar. Transparant en van tevoren.

De naam Narratief komt uit de filosofische literatuur, en betekent zoiets als betekenis-gevend kader. We hebben heel bewust voor deze naam gekozen omdat Bureau Narratief de overtuiging heeft dat goed kennis hebben van het narratief van opdrachtgevers en klanten, heel belangrijk is voor het slagen van onze bijdrage: echte ontwikkeling en verandering. Narratief doet geen ‘kunstje’ maar participeert intensief observerend in de organisatie om het echte vraagstuk te helpen ontdekken en aan te pakken. Ons werk moet meer zijn dan plat zaken doen en opdrachten genereren. We werken op maat, gecommitteerd en in overleg met u.

We willen de hoogst mogelijke kwaliteit leveren. We werken gedisciplineerd en planmatig enerzijds, en willen flexibel en klantgericht werken anderzijds. Afspraak is afspraak en als we beter kunnen, gaan we beter doen.

Onze opdrachtgevers en klanten spreken waardering en tevredenheid uit.

In Deest

Hoe Wij Werken

We werken in een klein, slagvaardig en flexibel bureau en kunnen een beroep doen op een groot netwerk. Bureau Narratief heeft jarenlange ervaring in het werk van de zorg en het sociaal domein, het veiligheidsdomein, Rijk en gemeenten en in het organisatieadvies. We zijn samenwerkingspartner van Significant Public, Verbeterforum en Ikidea.

We werken transparant. Doorzichtig. En we doen het anders dan gebruikelijk. Dat krijgen we terug van onze opdrachtgevers. We praten om te komen tot de kern, we maken samen een voorstel en als we het eens zijn, gaan we aan het werk. Niet ingewikkeld, maar daar zit voor ons de crux voor de échte verandering en ontwikkeling van mensen en organisaties.

Zo nu en dan relativeren en wat humor in het werk vinden wij ook belangrijk.

Onze Vestiging

Bureau Narratief is sinds 2020 gevestigd in een woonboerderijtje uit 1900 in Deest, een klein dorpje aan de rivier de Waal, op een steenworp afstand van het prachtige natuurgebied Deestster Waarden. Iris en Etienne wonen in het achterhuis en Joke, de moeder van Iris, in het voorhuis van het woonboerderijtje.

We beschikken als bureau over een eigen ruimte voor trainingen en andere bijeenkomsten met groepen, de Werkschuur. Met een eigen bijzondere vergaderruimte, zitgelegenheid, keuken en sanitair. In de grote tuin van 2300 m2 staat een Tipi met 7 meter doorsnede, we houden kantoor aan huis en hebben meer dan voldoende parkeergelegenheid. Tijdens een programma worden maaltijden verzorgd en kan er ook overnacht worden bij ons in Deest. En wil je als team echt afstand tot de dagelijkse werkomgeving, kunnen we elkaar treffen in Tsjechië.